Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τσάι του βουνού με μέλι..."πειραγμένο"

Ένα από τα πιο απολαυστικά, αλλά ίσως και από τα πιο υγιεινά ροφήματα, είναι το τσάι του βουνού, αν συνδυαστεί φυσικά και με μια κουταλιά αγνό μέλι, γίνεται ακόμα καλύτερο.

Προσπαθώντας πρόσφατα να το " αναβαθμίσω" περισσότερο, κατέληξα στη δημιουργία ενός ροφήματος τσαγιού που το ονόμασα ..."πειραγμένο".




Η γεύση του ιδιαίτερη, πολύ αρωματική και εύγευστη, ότι πρέπει, είτε για το πρωινό, είτε για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.

Τι θα χρειαστούμε όμως και πως θα το φτιάξουμε ?






Τσάι  βουνού

γαρύφαλλο και κανέλα σε ξυλάκια

κάρδαμο και τζίντζερ 

μέλι

νερό


Ας το δούμε πιο αναλυτικά...δεν είναι βέβαια και τίποτα δύσκολο, αρκεί να βρούμε καλές πρώτες ύλες, αυτό είναι υπεραρκετό για να γίνει το ρόφημα μας υπέροχο.

Αρχικά θα πρέπει το τσάι μας να είναι πραγματικά του ...βουνού, πρόσφατα αποξηραμένο, "χνουδωτό" με ωραίο χρώμα και άρωμα...



θέλουμε γαρίφαλα και κανελίτσα σε ξύλο...



μου αρέσει να τα κρατάω ανακατεμένα κόβοντας την κανέλα σε μικρά κομματάκια, μέσα σε μικρό βαζάκι, έτοιμα για χρήση μόνο για το "πειραγμένο" τσάι...

φετούλες φρέσκο τζίντζερ...



 και στο τέλος κάρδαμο...



  Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπρίκι με νερό...



Δεν θέλει υπερβολικές ποσότητες μπαχαρικών, γιατί θα είναι πολύ έντονο το αποτέλεσμα, ένα από το κάθε είδος συνήθως αρκεί, ανάλογα βέβαια και με τα γούστα που έχετε ή τη ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.

Σε χαμηλή φωτιά, σύντομα θα είναι έτοιμο, μόλις βράσει...



σβήνουμε αμέσως τη φωτιά και το αφήνουμε μερικά λεπτά ήσυχο, να ανταλλάξει ...αρώματα.  




Διαλέγουμε ένα αρωματικό μέλι...



και αφού σουρώσουμε το περιεχόμενο του μπρικιού, το αδειάζουμε στη κούπα μας...




εναλλακτικά, μπορούμε να κρατήσουμε κάποιο από τα μπαχάρια της αρεσκείας μας μέσα στη κούπα για περισσότερο άρωμα και ...ντεκόρ ! 

Εκτός από την απόλαυση που μας προσφέρει στον ουρανίσκο το ελληνικό τσάι του βουνού, έχει βρεθεί σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, ότι βοηθά σημαντικά και στην αντιμετώπιση του αλτσχάιμερ,  περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Στην υγειά σας λοιπόν, τώρα είναι η καλύτερη εποχή να το απολαύσετε, αν έχετε διαθέσιμα και τίποτις ... νόστιμα μπισκοτάκια βουτύρου μαζί το τσάι σας...ακόμα καλύτερα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου