Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μια βόλτα στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες του 2016...

Όταν ζεις για πολλά χρόνια σε μια πόλη, φεύγεις και μετά επιστρέφεις ως επισκέπτης συμβαίνει το ακόλουθο, η πόλη "τυπικά" παραμένει ίδια, ο τρόπος  όμως που τη βλέπεις  είναι διαφορετικός.

Παρατηρείς ως επισκέπτης πλέον με διαφορετική ματιά, αυτά που δεν έβλεπες όταν περπατούσες αφηρημένα τότε καθημερινά στους δρόμους της πόλης.
  
Η πόλη στην οποία αναφέρομαι είναι η Αθήνα.




Τη τελευταία ημέρα του 2015, παραμονή πρωτοχρονιάς με χιόνια στον ουρανό,  ξεκινήσαμε για ολιγοήμερες "διακοπές" στην πόλη που ήταν η μόνιμη κατοικία μας μόλις  πριν από μερικά χρόνια.

Φτάνοντας Αρκαδία αντικρίσαμε ένα πανέμορφο λευκό τοπίο, ο χειμώνας έστω και την τελευταία ημέρα του χρόνου, είχε φτάσει επιτέλους !

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Εικόνες του ουρανού λίγο πριν και μετά τη δύση του ηλίου...

Λόγω έκτακτων υποχρεώσεων δεν κατάφερα να γράψω κάποια ανάρτηση όλο το προηγούμενο διάστημα από την αρχή της νέας χρονιάς, οπότε εύχομαι καλή χρονιά...τώρα.

Για πρώτη ανάρτηση της χρονιάς λοιπόν σκέφτηκα να κάνω ποδαρικό με ένα "καλλιτεχνικό" θέμα.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και λίγες ημέρες μετά, κάθε απόγευμα την ώρα που ο ήλιος ετοιμαζόταν να "βουτήξει" στον ορίζοντα, τραβούσα φωτογραφίες τον ουρανό από μια βεράντα που μου επέτρεπε να έχω θέα στη θάλασσα...
Όλες οι φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης βγήκαν από αυτό το σημείο, το μόνο που άλλαζε ήταν το σημείο που διάλεγα κάθε φορά να εστιάσω το φακό της φωτογραφικής μου μηχανής.

Με αυτή την κίνηση ήθελα απλά να καταγράψω το πόσο διαφορετική μπορεί να είναι μια εικόνα και κατά προέκταση μια ημέρα από το ίδιο σημείο παρατήρησης.

Το "πείραμα" κράτησε περίπου μια εβδομάδα, όσο περίπου χρειαζόταν για να αποχαιρετήσω το 2015 και να καλωσορίσω το 2016...
Ιδού τα αποτελέσματα της καταγραφής:


   Η εβδομάδα γύρω στα Χριστούγεννα που έγινε η καταγραφή, είχε πολύ καλό καιρό για Δεκέμβριο και έδωσε πραγματικά πολύ όμορφες εικόνες.