Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Οι λιακάδες του Οκτώβρη στη Μάνη

Είμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και ο καιρός θυμίζει καλοκαιράκι.




Περνούσα με το σκούτερ από το παραλιακό δρόμο και είχα φωτογραφική μηχανή μαζί μου...είπα λοιπόν να τραβήξω μερικά στιγμιότυπα για αυτούς που ζουν μακρυά από τη θάλασσα και για ...όσους δεν τη χόρτασαν ...όσο θα ήθελαν αυτό το καλοκαίρι.

Υπάρχουν  αρκετοί ξένοι τουρίστες στην περιοχή που έχουν ακόμα και τώρα  διάθεση για μπάνιο...όχι σαν την αφεντιά μου που είμαι κάθε μέρα δίπλα και το θεωρώ δεδομένο και λέω ...που να τρέχω τώρα, μέσα στο αλάτι...





Πολλές φορές όταν ζούμε σε ένα τόπο ξεχνάμε να εκτιμήσουμε την ομορφιά του, απλά και μόνο επειδή βλέπουμε τις ίδιες εικόνες κάθε μέρα, ενώ υπάρχουν ένα σωρό άλλοι άνθρωποι  που έρχονται πραγματικά από πολύ μακρυά για να δουν αυτό τον ευλογημένο τόπο.









Είναι Μάνη, αλλά μοιάζει και λίγο με νησί  και έχει και τον Ταύγετο πίσω στη...πλάτη μας μόλις σε 30-40 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Τι άλλο να ζητήσουμε θεέ μου ?




Η περιοχή μας επίσης  έχει σχετικά καλό δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων  κατά μήκος της ακτής και μας βλέπω να γινόμαστε σιγά-σιγά μια μικρή "Ολλανδία" από τα πολλά ποδήλατα...













Πιστεύω ότι  αρκεί αυτή  η μικρή γεύση εικόνων για σήμερα, άλλη φορά θα τραβήξω κάτι ποιο εκτεταμένο...τα κεφάλια μέσα τώρα, τέρμα και οι φθινοπωρινές...εικονικές διακοπές, του χρόνου το καλοκαίρι πάλι. 
(μελισσοκομική λεπτομέρεια, βλέπω στην τελευταία εικόνα ότι ετοιμάζονται και τα αλμυρίκια να ανθήσουν, μπράβο)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου